Amin

Azi am gasit un anunt la lift. "In data cutare la ora cutare, vor veni popii. Spovedeli si impartaseli pentru bolnavi si batrani, plus multe alte minunatii." Administratoru, om bun de altfel, vroia sa ne anunte sa incuiem usile si sa stam cu luminile stinse, asa cum am invatat de la mama si de la tata.

Asta mi-a adus aminte de o tacla cu un prieten, nu prea umblat prin biserici. "Cat de periculoasa e meseria asta dom'le". Si asa a venit in discutie o intamplare care sa sublinieze gradul de risc al meseriei.

In perioada bobotezei (nu prea stiu termenii de specialitate)... de fapt mi se pare ca exact asa se numeste: cand vine popa cu boboteaza. Da el cand vine bate si nu asteapta sa-i deschizi ca oricarui muritor de rand, el intra in casa cantand si stropind in dreapta si in stanga cu busuiocu cu apa sfintita. Barbatul si sotia il urmeaza evlaviosi alaturi de dascal in timp ce el se indreapta spre una din camere. Mai recita doua trei, mai face doi pasi... pana la urma ajunge langa usa si o deschide larg. In fata lui, in genunchi, un baiat de vreo 14 ani, cu o revista porno pe post de biblie, cu pantalonii in vine, o freca la foc automat.

Parintele, din inertie, l-a stropit pe copil. Ionut-manuta-de-aur, la randul lui l-a stropit pe parinte. In momentul ala parintele a ramas cu busuiocul in aer precum Mihai Viteazu cu ghioaga. Acelasi lucru se poate spune si despre Ionut, care era foarte dezorientat, si pe buna dreptate. Dascalul si cu tatal se prapadeau de ras, mama era galbena spre lesin, iar preotul era rosu de furie. Nu stiu daca a continuat cantatul si stropitul in casa respectiva, cert e ca a dat o tura pe la baie sa-si curete sutana.

Se spune ca a fost un moment de rascruce in viata preotului. De atunci, cand mai mergea prin case, pierdea mai mult timp pe hol, timp in care dascalul verifica de dusmani restul camerelor.

Comments

2 Responses to "Amin"

Carcotasu spunea... 16 decembrie 2009 la 13:25

E o vorba: Dzeu vede tot.
Continuare: Dar nici dracul nu sta degeaba. :)

Shogun spunea... 16 decembrie 2009 la 17:13

vede si vegheaza:)

Trimiteți un comentariu

Find It