I feel blue

"Ce doresti sa-ti aduca mosu' anul asta?"
"Pai casa, masina, nevasta frumoasa...muah... bibelou. Si...si... sa vad Avatar la IMAX :D"

Am vazut Avatar la IMAX. Cica masina si nevasta bibelou sa mai astepte :). Pai sa-i traiasca familia lui de James Cameron care este, ca de la putine filme am iesit ca de la Avatar. Adica de la Titanic, Schindler's List, Pulp Fiction, Legenda Calaretului Singuratic, Comando 5. Ultimile doua pe vremea cand ma jucam cu tubermane in spatele blocului.

Chiar si manelistii si cocalarii, galagiosi la inceput, au amutit si, la iesite, au predau constiinciosi ochelarii pentru 3D, chiar daca ar fi facut senzatie cu ei la Mec Rahova. N-a mai vazut familea lor asa ceva de la "O floare si 2 gradinari" incoace.

De ce a mi-a placut mie atat de mult? Pai in primul rand o scena de sex foarte complexa: interrasial, interplanetar, oarecum virtual si real, de la distanta si in acelasi timp fullcontact. Lipseste ala orbital :). Da, stiu. Latura perversa a lui James Cameron ne-a depasit pe toti.

La mare distanta, pe locul doi, e realizarea filmului, adica montaj, cadre, sunet, efecte, poveste. Ca sa mascheze oarecum obscenitatile, a creat chiar si o lume care te copleseste prin culoare si landscape, complet digitalizata, dar nu lipsita de substanta. 3D-ul IMAX e impresionant.

Sunt cateva cadre in care focusul 3D se face pe fundul unor prapastii simuland focusul instinctiv pe care il face ochiul uman cand se uita de la etajul 7 pe langa peretele blocului, chestie care iti cam taie picioarele si te face sa te tii de scaun. De fapt scopul 3D-ului, la cum il stiu eu pe Cameron, e sa ne faca pe toti sa ne simtim voioristi (sper ca asa se scrie) la scena cu sexu'.

Pana la urma, nici nu prea e scena de sex chestia aia. Si in afara de o tztza razleata din cand in cand, nu prea vezi nimic :). Asteptam Avatar II.

Comments

0 Responses to "I feel blue"

Trimiteți un comentariu

Find It